Bonbon coco

Geplaatst op Geupdate op

Bonbon coco

Ze zijn zo simpel om te maken en toch is het een echte traktatie! Als je het principe eenmaal door hebt, dan kun je heel veel variaties maken. Dit zijn kokosbonbons. Zo maak je ze:

Dadelkokos bonbon
In het hakbakje van de staafmixer doe je 2cm gesmolten santen (kokosblok) en 3 medjoel dadels of 6 gewone dadels, ontpit
Ment dat met een snufje zout erdoor fijn
Vul je vorm met het mengsel, druk goed aan en zet dan tien minuten in de vriezer
Smelt au bain marie (zorg dat het bakje het water niet raakt!) 4blokjes chocolade van 70%. Als het gesmolten is haal je bakje van het vuur en voeg je er nog 2 blokjes aan toe. Roeren tot opgelost.
Haal de bonbonnetjes uit de vorm en doop ze met de bovenkant even in de gesmolten chocolade
Sprenkel er een beetje geraspte kokos over en laat nog even in koelkast afkoelen
Provecho!

Chocococo bonbon
Smelt au bain marie twee eetlepels kokosolie (liefst extra vierge) met 4blokjes chocolade van 70% en een klein scheutje agavesiroop. Vul daarmee bonbonvorm en zet in de diepvries. Na tien minuutjes kun je ze al opdienen. Maar let op hoor, want ze zijn zo weg! We mengen er soms ook een notenpasta door of stukjes gojibes of cocos. Je kunt eindeloos variëren.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.