Silky Lemon Pie

Geplaatst op Geupdate op

Recept van Annabel Langbein “Simple Pleasures”

Dit is mijn lievelingstaart! Ik ben gek op zuur en niet zo erg op zoet. Zelf doe ik er daarom ook wat minder suiker in dan in het originele recept.

Je kunt hem maken met of zonder een Merenquetopping. Het maakt hem zeker mooi, maar ook zoeter. En toch als je dan taart eet…who cares. Het merenquerecept heb ik van een medeblogger geleend, Laura’s Bakery.

silky-lemon.jpg.jpeg

Dit heb je nodig

Voor de deegbodem

  • 180g zachte boter
  • 55g kristalsuiker
  • 1/2 ei
  • 260g bloem
  • snuf zout
  • licht geklopt eiwit van ei (doe eigeel voor de vulling)

Voor de vulling

  • 90g citroensap
  • 4 eieren, plus 1 eigeel, licht geklopt
  • 150g kristalsuiker
  • 150g slagroom

Voor decoratie kun je blauwe bessen, frambozen, poedersuiker, italiaanse merenque of gewoon een cintroentje gebruiken!

Zo maak je de taart

Voor het deeg. Mix de boter en suiker met mixer of keukenmachine. Doe dan het ei erbij en mix tot goed opgenomen. Dan de bloem en het zout erbij en mixen tot het net gemengd is. Dus niet doordraaien. Maak zonder te veel te kneden een rol van 6 cm doorsnede en doe er plasticfolie om. Leg tenminste 30 minuten in de koelkast.

Zet de oven op 180°C. Neem een taartvorm van 30cm doorsnede en vet deze goed in met boter. Pak je rol deeg uit de koelast en snijd plakjes van een 1/2 cm dik en schik deze in de vorm. Met je vingers het deeg tot een gaatloos geheel maken. Laat 20 minuten in de koelast afkoelen. Leg bakpapier en bakbonen in de vorm en bak 15 minuten in de voorverwarmde oven. Kluts het eiwit los en strijk dit met een kwast over de bodem. Zet de oven op 130°C en plaats nog ongeveer 8 minuten terug in de oven, totdat het deeg droog en goudgeel is.

Voor de vulling
Doe alle ingrediënten voor de vulling in een pan met dikke bodem en zet op laag vuur. Laat het mengsel al roerend warm worden. Liefs met een kookthermometer tot 50°C en als je die niet hebt dan moet het niet heet worden, dus je kunt nog makkelijk je vinger er in houden. Maar meten is weten wat mij betreft! Zet de vorm terug in de oven en giet daar de vulling in de vorm (dan knoei je niet). Bak in de oven op 130°C gedurende 30-35 minuten, totdat de taartvulling net gesteven is maar nog wel iets wiebelt. Laat de taart nog een uur afkoelen, liefst in de koelkast en versier hem voor het serveren met frambozen, amandelen, citroen of poedersuiker!

PROVECHO

IMG_20181020_141534
Silky Lemon pie met merenque
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s