Bruschetta sardina
Bruschetta of tostada of toast, het blijft een heerlijke uitvinding. En als je geen zin hebt de deur uit te gaan en je moet wel lunch maken voor twee hongerige uit school komende kinderen, dan is het de oplossing!
Maar natuurlijk ook heerlijk als borrelhapje. Het liefst maak ik de toast met rustique afbakbrood, ingesmeerd met olijfolie, knoflook en beetje zout. En dan 13 minuutjes in de oven op 180`C.
Voor de topping kun je natuurlijk alle kanten op. Een blikje vis heb ik altijd wel in huis. Dus deze keer werden het sardientjes. Door de vis te mengen rijstazijn, kappertjes en een scheutje agavesiroop krijgt het een lekkere zoet/zuur/zout bite! Jammie
Topping ingrediënten: klein handje cherrytomaatjes in vieren gesneden, peterselie, rucola, gekookt ei, 1 blikje sardientjes gemengd met 1/2 kleingesneden sjalotje, 1 klein knoflookteen geraspt, 2 kleingesneden gedroogde tomaatjes, 1 eetl. kleingesneden kappertjes, 1 el. rijstazijn, 1 tl.agavesiroop en peper.
Binnenkort nog wat andere mogelijke toppingvariaties!
Provecho