Bruschetta sardina

Geplaatst op

Bruschetta of tostada of toast, het blijft een heerlijke uitvinding. En als je geen zin hebt de deur uit te gaan en je moet wel lunch maken voor twee hongerige uit school komende kinderen, dan is het de oplossing! picsart_03-18-02.28.13.jpg
Maar natuurlijk ook heerlijk als borrelhapje. Het liefst maak ik de toast met rustique afbakbrood, ingesmeerd met olijfolie, knoflook en beetje zout. En dan 13 minuutjes in de oven op 180`C.

Voor de topping kun je natuurlijk alle kanten op. Een blikje vis heb ik altijd wel in huis. Dus deze keer werden het sardientjes. Door de vis te mengen rijstazijn, kappertjes en een scheutje agavesiroop krijgt het een lekkere  zoet/zuur/zout bite! Jammie

Topping ingrediënten: klein handje cherrytomaatjes in vieren gesneden, peterselie, rucola, gekookt ei, 1 blikje sardientjes gemengd met 1/2 kleingesneden sjalotje, 1 klein knoflookteen geraspt, 2 kleingesneden gedroogde tomaatjes, 1 eetl. kleingesneden kappertjes, 1 el. rijstazijn, 1 tl.agavesiroop en peper.

Binnenkort nog wat andere mogelijke toppingvariaties!

Provecho

 

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.