Rojo Amor
Deze zelfbedachte dip heb ik gemaakt voor ons huwelijkstuinfeest met Spanje & Zuid Amerika als thema. Het is een volle en kruidige dip op basis van zoete aardappel en paprika. Erg lekker bij tortilla chips, de barbecue, vlees of in een bowl. Dit recept is ruim 1,5 liter.
Ingrediënten
- 200 gr geroosterde en gepelde zoet aardappels
- 1 bol knoflook
- 1/3 aubergine in stukken
- 2 ui door de helft
- Olijfolie flinke sheut
- 1 theelepel Andalus + 1 theel Picadillo kruiden (Jonnie Boer)
- 1 pot geroosterde paprika op zuur 165g uitgelekt
- 1 pot/blik kidneybonen of witte bonen 240gr uitgelekt
- 1 eetl sap van paprikapot
- 100 gram turkse yoghurt of kwark
- 1 theel. harissa
- Peper/zout naar smaak
Bereiding
Er is een makkelijkere manier en dan vervang je paprika/ aubergine/ knoflook/ui door een pot Ajvar 200g.
Zelf gebruik ik het recept als hierboven. De zoete aardappelen leg ik een uur in de oven op 180°C tegelijk met een ovenschaal met de paprika/ aubergine/ knoflook/ui, een scheut olijolie en de kruiden. Na 50min. doe ik de gewassen bonen erbij en laat die 10 minuten mee bakken.
Laat alles een uurtje afkoelen.
Doe de gepelde zoete aardappelen, ui, knoflook met de paprika, aubergine, bonen, yoghurt, harissa en een eetlepel van het zuur in de blender. Draai tot je een grove puree hebt. Leng eventueel aan met nog wat yoghurt of water tot je de substantie hebt die je wilt. Breng op smaak met peper en zout.
Maak ook eens de frisse dip Green Goddess!