Passie voor koken

Voor recepten en meer informatie over mijn liefde voor koken heb ik een aparte blogsite opgezet Smaken van Karmijn. In de galerij een paar voorbeelden van de recepten.

Mijn lievelingsboeken en zoektochten op worldwideweb gaan meestal over koken. Eigenlijk hou ik het meest van receptenboeken lezen en dan met die inspiratie in de keuken aan de slag gaan. Helemaal een recept volgen is niet mijn sterkste kant. Ik ben eigenwijs, niet heel precies en ben niet echt van meten. Doordat mensen recepten vroegen ben ik toch steeds meer gaan wegen en opschrijven. Daarbij gaan mijn tieners over niet al te lange tijd de deur uit en die willen ook recepten van thuis maken.

Doordat ik reuma heb en in 2011 een burn out kreeg, ben ik naast mijn passie voor koken ook meer gaan zoeken naar gezonde voeding. Eigenlijk heb ik het gevoel weer opnieuw te moeten leren koken. Mijn voorraadkast en winkelwagentje zien er vandaag de dag echt drastisch anders uit dan vijf jaar geleden. En deze zoektocht brengt mij verandering, maar natuurlijk ook het gezin. Best een uitdaging om de kinderen mee te nemen op deze reis! Al met al blijkt het een lange en interessante reis te zijn met verrassingen, teleurstellingen en plezier die ik graag deel met anderen.

Mijn topchefs: Jamie Oliver, Rick Stein, Heston Blumenthal, Ferran AdriáGordon Ramsay, Michel Roux jr., Roca broertjes, Annabel Langbein, Nigella Lawson, Yvette van Boven, Rachel Khoo, Yotam Ottolenghi, Sergio Herman, George Calombaris, Marco Pierre White.

@loveandlemons @greenkitchenstories @bbcgoodfood @foodies

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.